Award

Mooie en passende teksten voor een rouwkaart

Wanneer iemand in je omgeving overlijdt, komt dit overlijden altijd onverwacht. Het is de start van een vreemde periode, vol conflicterende emoties en gevoelens. Niet in de laatste plaats omdat er ook veel geregeld moet worden voor de begrafenis. Rouwkaarten zijn hier ook een onderdeel van. Hiermee breng je familie, vrienden, kennissen en andere dierbaren van de overledene op de hoogte van het overlijden. Midden in je gevoel kan het echter lastig zijn om de juiste woorden te vinden om je grote gemis en verdriet over te brengen. Daarom hebben wij verschillende teksten voor je, om je dit werk uit handen te nemen. Want soms is datgene wat jij voelt en wilt overbrengen, al heel mooi door iemand anders is gezegd. Zo kun jij makkelijker verder met het regelen van andere zaken, en verdergaan met de verwerking van je verdriet. Kijk voor inspiratie voor mooie teksten voor een rouwkaart maar even mee.

Mooie woorden

Een mooie manier om via woorden afscheid te nemen van iemand, is door een gedicht te gebruiken. Gedichten hebben de kracht om het onuitspreekbare op een mooie en universele te verwoorden. Zoals deze selectie aan gedichten, mooie teksten voor een rouwkaart.

Alle geluid

Alle geluid dat nog van verre sprak verstierf – de wind, de wolken, alles gaat al zachter en zachter – alles wordt zo stil…… “De avond” – Willem Kloos

Een van de mooiste zaken in het leven is dat wij mensen kunnen liefhebben. Vier deze prachtige liefde met mooie woorden.

Een woord

Bewaar één woord voor mij in uw stilte, o wereld, wanneer ik dood ben: Ik heb lief gehad. – Tagore

Een afscheid

Teksten voor een rouwkaart hoeven niet ingewikkeld te zijn. Soms zijn het de simpelste woorden die juist veel tijd kosten in tijden van verdriet. Met deze teksten kan de last verminderd worden. Vervang simpelweg de standaard invulling door uw persoonlijke keus.

Bedroefd, maar dankbaar

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde, zorg en toewijding die IK/WIJ van HEM/HAAR MOCHT/MOCHTEN ontvangen, GEEF IK/GEVEN WIJ u kennis dat, toch nog onverwacht, van MIJ/ONS is heengegaan MIJN/ONZE [NAAM DIERBARE]

Afscheid nemen

Afscheid nemen van een VADER/MOEDER en OPA/OMA doet pijn. Want als voorheen zal het nooit meer zijn. Eens komt een ieder hiervoor te staan. En moet je wat je dierbaar is toch laten gaan. De lege plek in ons midden moeten we accepteren. Op fijne herinneringen zullen we moeten teren. Gelukkig zijn die er in overvloed En daaruit putten we moed. Hij heeft ons zoveel liefde gegeven. En zal altijd in onze harten voortleven.
Een mooie rouwkaart voor een waardig afscheid

  1. Kies een rouwkaart van hoogstaande designers
  2. Keuze uit rouwkaarten met of zonder foto, passende teksten en gedichten
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij regelen het verder voor u!
Maak een rouwkaartje