Award

Rouwkaart informatie

Persoonlijke rouwkaarten

Steeds vaker kun je rouwkaarten online geheel afstemmen op je persoonlijke voorkeuren. Daarmee kun je vaak een unieke rouwkaart maken, geheel naar persoonlijke smaak. Met foto of zonder, met eigen tekst of voorgekozen teksten. En de bezorging is vaak binnen 24 uur. Het maken van een rouwkaart gebeurt natuurlijk vaak op een moment dat er veel speelt. Daarom hieronder een overzicht van informatie voor het maken van een rouwkaart.

Voor het maken van de rouwkaart moeten de locatie en tijd bekend zijn. De rouwkaart wordt daarna meestal snel verstuurd zodat ze op tijd aankomen bij de gasten

Vaste onderdelen bij een rouwkaart

Op een rouwkaart staat de volgende informatie

Een gedicht

Aanhef waarin een overlijden wordt aangekondigd

Naam overledene

Geboorte- en overlijdensdatum. Of hoe oud iemand is geworden

De gegevens waar de uitvaart zal plaatsvinden

Een correspondentieadres waar mensen hun blijk van medeleven naar kunnen sturen

Het adres van de opbaring, zodat mensen daar bloemen kunnen laten bezorgen

De namen van het gezin of de familieleden die de kaart hebben opgesteld

Rouwkaarten keuze

Bij verschillende aanbieders kunt U kiezen uit een ruime collectie rouwkaarten.  U kunt eigen fotos aanleveren om als achtergrond te gebruiken. Bijvoorbeeld een foto van de overledene, van het huis, van een huisdier of van een belangrijke plek.  PostNL heeft een Rouw Verzend Set. Hieraan herkent Post NL rouwkaarten en zorgen ze ervoor dat ze apart van andere post worden verwerkt. Er zijn formaten rouwkaarten: vierkant, A5-model of het formaat van een rouwbrief zoals die vroeger veel werd gebruikt. Wij noemen dat een ‘legal’ formaat, naar het Amerikaanse papierformaat ‘legal’. ​

Rouwadvertentie

Misschien vindt u geen lijst met contactpersonen van de overledene. Hierdoor kan het zijn dat u iemand vergeet uit te nodigen. Bijvoorbeeld een zakelijke relatie. Om dit te voorkomen kunt u een zin opnemen in de overlijdensadvertentie: Indien u geen persoonlijke bericht heeft ontvangen, graag deze aankondiging als zodanig beschouwen’. De krant kan de rouwadvertentie voor u opmaken.

Tip: Bidprentje en/of dankbetuiging

Wilt u een bidprentje meegeven na de dienst? Of een dankbetuiging sturen aan alle gasten? Het kan mooi zijn om op alle rouwdrukwerk dezelfde foto en hetzelfde gedicht te gebruiken.
Een mooie rouwkaart voor een waardig afscheid

  1. Kies een rouwkaart van hoogstaande designers
  2. Keuze uit rouwkaarten met of zonder foto, passende teksten en gedichten
  3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
  4. Wij regelen het verder voor u!
Maak een rouwkaartje